Емил Гъргоров бе избран от феновете за най-добър футболист на Страсбург за сезон 2008/2009. Символичната анкета е направена сред привържениците на сайта racingstub.com, който се поддържа от запалянковци на френския тим.

Според информацията, поместена в интернет изданието, българският футболист е показал много добри резултати през сезона и затова е получил признанието. След него на второ място се нареди съотборникът му Стефани Касард, който спечели наградата през изминалите два сезона.

Според статистиката, Гъргоров има четири гола, 7 асистенции и 26 мача за Страсбург през годината. Похвалите за българина не спират дотук, но е посочен и фактът, че физиката на играча е много крехка, тъй като е пропуснал 12 срещи, което е приблизително 1/3 от сезона заради различни контузии.

Феновете припомнят с тъга, че отборът не е успял да влезе в елита, като смятат, че ако Гъргоров беше в игра през цялото време, промоцията за Лига 1 щеше да е сигурна за тима.

В информацията на привържениците се твърди още, че българинът влиза твърдо в сметките на наставника за новия сезон, както и че той ще е основата върху която ще се гради новият Страсбург.