Втородивизионният гръцки клуб Диагорас (Родос) е отказал да привлече Мартин Камбуров, който е бил предложен под наем до края на сезона, съобщава вестник Ора Я Спор. Диагорас е един от най-стабилните във финансово отношение тимове във втора дивизия, но заради слабия старт на първенството заема едва 9-о място в класиране.

Камбуров има едва 6 мача за година и половина в настоящия си клуб Астерас Триполис, а треньорът Никос Костеноглу обяви, че през 2009-а година няма да разчита на него.

Според медийни публикации, пред Камбуров има две възможности – да се върне в България, където го иска Локомотив София, или да се премести в Кипър. На Острова на Афродита той е предложен на Апоел (Никозия) и АЕЛ (Лимасол), които са от клубовете, незасегнати засега от финансовата криза.

"Не искам да коментирам никакви бъдещи трансфери или вероятности за нашия клуб”, каза изпълнителният директор на Локо Сф Иво Тонев. „Новите попълнения, както и освободените играчи, ще бъдат обявени на първата ни зимна тренировка”, допълни той.