Българският нападател Андрей Гълъбинов записа асистенция за своя Новара, който обаче загуби драматично от Тернана с 3:4 в може би най-интригуващия двубой от от 12-ия кръг на Серия Б. Гълъбинов се появи като смяна в 58-ата минута и помогна за възвръщането на надеждите, ала само толкова.

Само в първото полувреме на „Стадио Либеро Либерати“ паднаха цели 5 гола. Още във 2-ата минута Федерико Касарини откри за Новара, но много бързо обратът стана пълен. Ди Ноя изравни в 15-ата, а Авенати направи 2:1 в 22-ата.

Само 6 минути по-късно резултатът стана 3:1, когато точен отново беше Джовани ди Ноя. Унгарецът Крищиян Адоржан намали за Новара в 31-ата минута, като двата тима се оттеглиха на почивка при този резултат – 3:2.

След нея Фелипе Авенати реализира в 66-ата минута, за да върне аванса от два гола за Тернана. Малко преди това Гълъбинов беше влязъл на терена и се прояви чудесно в 71-ата, когато асистира на Томаш Купиш, който вкара за 3:4.

За повече гостите обаче нямаха сили и така трябваше да преглътнат шестата си загуба от началото на сезона. Новара остава 14-и с 14 точки, докато Тернана е 17-и с две по-малко. Лидерът Верона има 24.