Новият таран на българския национален тим Андрей Гълъбинов игра половин час за своя Авелино срещу Емполи в мач от италианската Серия Б. Нападателят започна на пейката, тъй като през седмицата взе участие в контролата на България срещу Беларус на националния стадион „Васил Левски“, в която игра едно полувреме.

Днес Гълъбинов се появи на терена в 57-ата минута, а веднага след влизането му в игра, Авелино поведе в резултата. След центриране от корнер към далечната греда, Иско засече топката в мрежата.

До края на срещата, българският футболист имаше два шанса да се разпише, като вторият, който дойде в продължението, бе стопроцентова възможност. В 73-ата минута българинът стреля с глава, но ударът му не попадна в целта. Няколко минути по-късно Гълъбинов бе декориран в жълто за разкарване на топката.

В продължението на мача, топката бе центрирана в наказателното поле на домакините от Емполи, където бранител отклони коженото кълбо към Гълъбинов, който обаче стреля право във вратаря.

В крайна сметка Авелино отмъкна трите точки и се изкачи до четвъртото място във временното подреждане, с равен брой точки – 44, с третия Виртус Ланчиано. Емполи остава втори само с две точки повече. Палермо е лидер с 50.