Българският нападател на Ливорно Андрей Гълъбинов дебютира за новия си тим в Серия Б в двубоя срещу Виченца, но "тъмночервените" загубиха срещата с 0:1.

Гълъбинов премина във втородивизионния италиански тим от играещия в Серия С Лумецане в края на зимния трансферен прозорец. Той е юноша на ЦСКА, но през 2007 година е закупен от Болоня, откъдето преминава в Лумецане.

Поради отсъствие на титулярите в атака заради контузии и други причини, българинът получи шанс за изява като титуляр като за свой партньор в предни позиции имаше Диониси. Още в 4-та минута Гълъбинов организира много добра атака за своя тим, която обаче не бе оползотворена от съотборниците му. В 9-та минута Гълъбинов бе изведен добре от дълбочина, но вратарят Русо го изпревари и предотврати гол във вратата си, информира БГНЕС. В 22-та минута домакините имаха и претенции за дузпа, след като българинът бе задържан в наказателното поле, но реферът Чиампи си замълча.

На почивката треньорът на домакините Пилон реши да прави промени в постройката на състава си и пусна в игра Берлингери на мястото на 22-годишния българин.

Резултатът обаче стана още по-лош за Ливорно, след като Солиго откри резултата за Виченца в 67-та минута. До края Ливорно не успя да реагира и в крайна сметка домакините регистрираха отстъпление в борбата си за промоция в Серия А. Ливорно е 6-ти в класирането с 35 точки, а Виченца вече 9-ти с точка по-малко.