Старши треньорът на Парма Франческо Гуидолин обсъди надълго и нашироко ситуацията със своите нападатели на последната си пресконференция на базата на тима в Колечио. Макар че обърна по-специално внимание върху звездата Ернан Креспо, наставникът сподели мнение и за Валери Божинов, и Луис Хименес.

Запитан дали според него въпросните трима нападатели се адаптират трудно в отбора, Гуидолин призна, че може би има такъв проблем, но само при Креспо и Хименес, не и при българския футболист. „При Креспо е нормално, защото той не бе във форма, когато пристигна. Трябва му постоянство и скоро може би ще играе 90 минути,” заяви треньорът.

Според Гуидолин, Креспо и Божинов могат да взаимодействат много добре, тъй като аржентинецът има способността не само да бележи, но и да изработва попадения. „Последният път, когато го направи, бе за гола на Божинов срещу Бари, ние се нуждаем от тези негови качества. Креспо и Божинов са двама футболисти, които могат да правят всичко – и да вкарват, и да подават,” обясни Франческо Гуидолин.