Красимир Балъков няма да бъде старши треньор на швейцарския Грасхопър от следващия сезон. Новината бе официално потвърдена на специална пресконференция по-рано днес от новото ръководство на клуба – президента Роджър Бербиг, вицепрезидента Ерих Фогел и инвеститора Хайнц Прос. Бала обаче със сигурност ще води отбора до края на настоящия сезон.

Ръководството на швейцарския тим взе крайното решение вчера, като причината саслабите резултати, които отборът постигна в последните месеци. „Балъков не страда от липса на перспектива. От услугите на българина се интересуват Кайзерслаутерн, Херта, българският национален отбор, а сега и Волфсбург. „Вълците” дори преговарят в момента с наставника”, коментира швейцарският вестник „Блик”.

Въпреки че договорът на българския специалист изтича през 2008 година, той ще бъде отстранен от длъжността и на поста ще го наследи бившият наставник на „скакалците” – Ханспетер Латур. Предшественикът (и наследникът) на Балъков в Грасхопър бе доскоро начело на германския втородивизионен Кьолн. След като обаче тимът изпадна във втора Бундеслига, Латур отстъпи поста на Кристоф Даум.