Воденият от Стойчо Младенов саудитски клуб Ал-Ахли постигна един от най-големите успехи в своята клубна история.

След победа и в мача реванш срещу предварително сочения за фаворит Ал-насър с 2:0 и с общ резултат 3:0, Ал-Ахли спечели изключително престижната „Купа на залива” в целия регион. Головете за победителите вкараха Хюсеин Ал Рахеб в 68-а минута и Ал-Хараши в 81-а.

Това е значим миг в историята на скромния Ал-Ахли чиито фенове от 6 години не помнят предишен голям трофей за клуба си. По пътя към финала Стойчо Младенов и неговите играчи отстраниха отбори от Кувейт, Бахрейн и Оман.

На стадиона в столицата Рияд имаше близо 8000 фена на гостуващия тим от Джеда, които изпаднаха в еуфория и веднага след съдийския сигнал пробваха да нахлуят на терена. Мачът се предаваше от всички престижни телевизионни канали от Залива.

Последни на редицата да получат своите златни медали освен Младенов бяха помощниците му Анатоли Нанков, Стоян Йорданов и Ренато Шмит. Близо половин час продължи почетната обиколка с купата, а феновете на Ал-Ахли не искаха да си тръгнат от стадиона.

Спечелването на тази купа бе поставено като стратегическа цел пред българския наставник. "Ал-Ахли" е притежавал тази купа два пъти досега в своята история - през далечната 1985 и през 2002 година. Така отбора се нареди на първо място във вечната ранглиста на турнира, заедно с "Ал-Итифая" който също го е печелил три пъти от основаването му преди 26 години. Едва от миналото издание обаче се въвежда формулата финалния мач да се състои на разменено гостуване, което накара мнозина да смятат "Ал-Насър" за фаворит, още повече, че реванша бе на неговия стадион.

В края на годината предстои нов турнир, вече изцяло на територията на Саудитска арабия.