Българските футболисти Живко Желев и Стоян Колев няма да играят в Оцелул от зимата, обяви президентът на отбора Мариус Стан, цитиран от romanian-football.com.

Разлъката между играчите и ръководството дошла, когато двамата българи отишли при президента и му казали, че ако не им изплатят всичко дължимо за последните три месеца, няма да играят с пълна сила за клуба си. Нашенците даже наели и адвокат да брани правата им.

„От зимата се разделяме с тези двамата. Не можем да работим с хора, които идват при мен и ми казват, че няма да дадат максимума от себе си, ако не получат пари”, обяви пред медиите президентът на Оцелул.

Тимът от Галац бе засегнат от световната криза, заради което в последно време има забавяния в изплащането на заплатите. „Когато се плащаше навреме, всичко беше точно. Сега, когато имаме малки финасови проблеми как никой друг не започна да недоволства, а само тези двамата? Всички други играят на 100% за клуба си”, недоволства Стан от българите в отбора, които имали едни от най-високите заплати в клуба.

„Ако за двамата има оферти от други отбори, ние можем да спечелим пари от продажбата им, въпреки че договорите им с нас са за още една година. Сега ми става лошо, че не ги продадохме още от лятото. Така щяхме да спечелим много повече от тях, отколкото получихме”, ядосва се президентът на Оцелул Галац.

В Румъния се носи слух, че към двамата българи интерес проявявал румънският гранд Динамо Букурещ.