Екипът на Гонг успя да проникне в базата на Манчестър Сити. Най-българският отбор във Висшата лига бе гостоприемен домакин.

Клубът на Валери Божинов и Мартин Петров може да се чувства спокоен с оглед на приятелската обстановка преди дербито с градския съперник Манчестър Юнайтед.

Един от най-успелите футболни треньори в Европа Свен Йоран Ериксон излезе много земен човек. Шведът приема с уважение всеки, който се познава с Мартин и Валери.

Ман Сити е меко казано либерална организация. Забравете за закрити тренировки или чупене на стойки типични за някои родни клубове. Макар и големи футболисти колегите на Божинов и Петров се държат като приятели с всеки.

Мартин получи почивка след отличния мач срещу Северна Ирландия. Божинов се труди къртовски, но и двамата са на почит в базата на „гражданите”.

Освен кратък разговор със светилото Ериксон, късметът ни среща и с Петър Шмайхел.

Вратарят меко казано е легенда на Манчестър Юнайтед! Седи в базата на Сити и гледа как тренира синът му Каспер Шмайхел, който пази за отбора на Ериксон.

Шмайхел-старши не е никак глупав. Сложил твърде подходящ екип с оглед на предстоящото дерби в неделя. Датчанинът е заложил на спортно яке, каквото носят националите на скандинавската страна.

Това като за начало в следващите часове и дни ще се постараем да почувствате пулса на Ман Сити - Юнайтед.