Бившият капитан и треньор на ЦСКА - Адалберт Зафиров, осъществи много интересен трансфер. 54-годишният специалист започна работа като треньор в Китай. Зафето пое третодивизионния местен тим Шао Ма, което в превод на български означава малко конче. Отборът е в третото ниво на китайския футбол и е със аматьорски статут, което означава, че чужденци не могат да играят в тима.
 
"Шао Ма е отбор от град Ухан. Знаете, това е градът, от който тръгна Ковид-19. Всички в клуба са много точни. Това са прекрасни хора. Първият ми мач е скоро - на 15 март, и ще е за Купата. По-късно започва първенството в третото ниво на китайския футбол.
 
Пристигнах тук благодарение на Гао. Не знаете кой е Гао? Та това е човекът, осъществил навремето всички трансфери на български футболисти в Китай. Живял е доста години в България.
 
Имам си преводач, който е неотлъчно до мен. Бил е доста години женен за българка и знае нашия език. Аз комуникирам с немски и английски, но местните момчета са далеч от чуждите езици. Не мога да повярвам, че на 54 години животът ми се преобърна положително. Започвам буквално от нулата", обасни пред Блиц Зафиров, който за последно у нас води третодивизионния Рилски спортист.
 
У нас той е бил още треньор на Черно море, Калиакра, Ботев Враца и ЦСКА 1948.