Стилиян Петров направи изявление малко след пристигането си на стадион „Вила Парк“, където наблюдава на живо мача на Астън Вила срещу Челси, 24 часа след като стана ясно, че има левкемия.

Стенли сподели, че е уверен, че ще се пребори с коварната болест, благодарение на подкрепата на близките си и на целия футболен свят.

Капитанът на Астън Вила разкри, че е получил вдъхновение от Фабрис Муамба, който се възстановява неочаквано бързо, след като получи инфаркт.

„Бих искал да благодаря на всички хора, които ме подкрепиха. Реакцията бе изумителна и аз го оценявам много“, сподели Петров.

„Това е трудно време за моето семейство и за мен, и аз моля хората да уважават моя личен живот. С помощта и обичта на моето семейство, моите съотборници, всички мои приятели във футбола, Астън Вила и всичките фенове, аз съм сигурен, че ще победя тази болест и съм решен да го направя.“

„Видях снимката на моя колега Фабрис Муамба, публикувана вчера, и тя ме вдъхнови като имам цялата подкрепа в последните 24 часа.“

„За мен, футболът ще трябва да остане на заден план за известно време, но аз съм тук, за да подкрепя моите съотборници днес и ще продължа да ги подкрепям, както знам, че те ще ме подкрепят. Благодаря на всички“, завърши капитанът на Вила и националния отбор.