Астън Вила взе преднина от 1:0 като гост преди реванша от полуфиналите за Карлинг Къп срещу Блекбърн. Така с повече самочувствие Стилиян Петров и съотборниците му вече могат с едно око да поглеждат към финала, тъй като пред своя публика формата им е впечатляваща.

И двата състава изглеждаха малко предпазливи и припрени в началото на мача, но с неговия ход Астън Вила успя да установи повече контрол върху топката и логично създаде повече добри голови положения пред Пол Робинсън. Защитата на Вила пък действаше много умело, а стражът Брад Гузан нямаше много работа.
Стилиян Петров изведе Вила с капитанската лента и изнесе страхотен мач на „Иууд Парк”. Българският халф раздаваше майсторски пасове и както винаги бе стабилен в защита, но и креативен в нападение. В края на първото полувреме той имаше възможност и да се разпише, но Робинсън спаси.

Единственият гол в срещата бе дело на Джеймс Милнър в 23-та минута. Милнър проби през центъра, комбинира с тръгналия надясно Стюърт Даунинг, който навлезе в пеналта и с центриране по тревата намери Милнър вече на три-четири метра от гол линията, и оттам той нямаше проблем да отбележи.

Астън Вила имаше и сравнително основателни претенции за дузпа в 38-та минута, когато Кристофър Самба свали в наказателното поле Габриел Агбонлахор, но реферът Марк Клатенбърг вдигна картон на нападателя и продължи играта. Гостите отново искаха дузпа в самия край на първото полувреме, за игра с ръка на Паскал Шимбонда, но в този случай Клатенбърг прецени, че е имало фаул в атака преди въпросната ситуация.

Блекбърн изглеждаше доста по-различно през второто полувреме, след конското на Сам Алърдайс в съблекалнята. Никола Калинич обаче нямаше никакъв късмет и два пъти нацели гредите на Гузан. В последната третина от срещата, домакините заложиха на изсипани топки в пеналта на Астън Вила, и много корнери, но чистите голови ситуации бяха кът.

Вила от своя страна продължи да действа безукорно с изчистени пасове, и бе достатъчно заплашителен на контраатака. Ашли Йънг, както и през първата част, тормозеше отбраната на Блекбърн, но не успя да се разпише.