Българският треньор на гръцкия Левадиакос Георги Василев заяви пред Гонг, че няма проблем с ръководството на новия си тим заради афера с 25-годишна украинка. „отново се пускат информации, че ще ме махат заради жена, много чест взе да става. Колкото повече остарява човек, толкова по го издигат на пиедестал. Приятно ми е да слушам такива неща. Дано ме уволнят заради жена, а не заради лоша работа. Това пак е изскочило от жълти вестници забравени на дивана. Не отговаря на истината и никой от Левадиакос не ми е поставял ултиматум. Не съм коментирал въобще тези слухове, а са ме цитирали с думи, изречени преди три години. Все пак съм сериозен човек с мои си виждания за живота, създал съм семейство, деца, дал съм им всички възможности да живеят пълноценно. Човек по различен начин иска и по различен начин изживява живота си. Имам лично пространство, в което не трябва всеки да си завира носа” коментира Гочето тиражираните информации, че шефовете на гръцкия тим са отсекли „Махай жената!”, визирайки млада украинка, а той отвърнал „Не мога, обичаме се!”. Именно след такъв скандал треньорът си замина от Унион Берлин.

Единственият български треньор шампион с 3 различни отбора у нас днес празнува втория си рожден ден. Георги Василев е роден на 9 август 1946 година в Бобовдол, но в паспорта му е записано 9 октомври 1946 година. „Имам два рождени дни – истински през август и паспортен днес. Това е от времето като юноша, когато за да съм в националния трябваше да съм роден след 1 септември. Приемам поздравления само от приятни хора, които ми го казват с добри чувства. Обичам и двете дати, но нямам рожден ден за хора, които със зло око гледат на мен. Ще отбележа по паспорт, че ставам на 61 години на път, защото утре играем първи мач за Купата на Гърция в Катерини с третодивизионен тим” каза още бившият треньор на Етър, ЦСКА, Левски, Локомотив София и Нафтекс.

От началото на гръцкото първенство Левадиакос има само една точка. В последния мач от четвъртия кръг завърши 3:3 като гост на Лариса. „Закономерно взехме точката. Не искам да се жалвам, защото не познавах отбора когато приех офертата да стана треньор, а реалността се оказа въобще не цветуща. С търпение, инат, амбиция и характер ще има перспектива. Първенството на Гърция е изключително силно, с много силни изяви на клубовете в Европа и с много чужденци. Отборът ми няма постоянни успехи, влязоха тази година в първа лига, взеха нови 14 играчи от различни части на планетата. Президентът се хвали, че има футболист от Бразилия и Белгия, но те не са като Пеле например. Изпитваме проблеми в защита и на вратарския пост. Ако знаех програмата, доста щях да се замисля дали да поема тима. Обичам футбола и е дълбоко в сърцето ми. Работата е важна за мен. Амбициите ми не са малки, а като съм в чужбина мисълта ми е, че съм българин и трябва да се защитава достойнството на само на самия себе си, но на родината и нашия футболен авторитет” каза Гочето.

Специалистът коментира и изявите на българския футболист в Левадиакос Иван Русев: „Доста добър играч, като качества. Има предимство пред 20-годишният си бразилски конкурент при организирането на играта. Извеждащият му пас е интересен, но имаме претенции около задържането на топката”.

Георги Василев не пропусна да сподели мнението си около националния тим, родните клубове и тяхното участие в европейските турнири: „Бях решил, че ЦСКА е в групите на УЕФА, но във футбола се играе до последния съдийски сигнал. Дано се зародят нови сили и амбиции в българските клубове за следващата година. Сега надеждата ни е в националите. Дано румънците наистина имат проблеми в защитата. Стискаме палци за Холандия. Слуховете, че поемам един или друг български отбор или националния ги приемам вече с насмешка. Сега съм в Левадиакос и не се раздвоявам. За мен е истинско удоволствие с нашия тим със средни възможности да срещаме гръцки грандове” завърши треньорът определен за звезден наставник на най-добрия в историята състав на Унион Берлин, където присъства името на Костадин Видолов като футболист.