Авторитетният сайт с футболна тематика Goal.com направи сериозно признание за българския национален вратар Николай Михайлов. Изданието анализира холандското първенство в статия, като е отделено голямо внимание на стража от България.

В абзаца, посветен на Николай Михайлов, се припомня неговата кариера до този момент, като се отбелязва, че тя е стартирала в Левски, чийто юноша е вратарят. След това идва преминаването му в Ливърпул през лятото на 2007 година, но визови проблеми му попречиха да остане при червените.

След това се споменава сравнително бавното му извоюване на титулярно място в Твенте, но се отбелязва, че търпението на холандския тим е добре възнаградено.

„Това е вратар със светло бъдеще. Най-вероятно скоро ще премине в клуб от топ ниво. Цената му се покачва, а върховете, които може да покори са много високи”, се отбелязва в материала на авторитетното издание.

В статията е коментирана и връзката на Ники с баща му Борислав Михайлов, който е свързан с блестящото представяне на България в Щатите през 1994 година.