Преговорите за нов договор на Димитър Бербатов с Манчестър Юнайтед са пропаднали и голмайстор №1 във Висшата лига през този сезон може да напусне Олд Трафорд през лятото, твърди Goal.com.

Сайтът пише, че разговорите са започнали при предложение за контракт до 2013 година с увеличение на седмичната заплата на българския нападател от 80000 паунда на 120000 паунда и добавя: „Няма индикации от Олд Трафорд през последните шест седмици, че по-дълъг договор ще бъде предложен”.

Припомняме, че Димитър Бербатов, чийто настоящ контракт с червените дяволи изтича през лятото на 2012 година, не попадна в групата за гостуването на Шалке в първи полуфинал от Шампионската лига тази вечер, като официалното обяснение е контузия в слабините.

Goal.com цитира източник от Манчестър, който разкрива и какви са причините все още да няма подписан нов контракт с бившия национал на България: „Комбинацията от това, че Бербатов става на 30 през януари и издигането на Хавиер Ернандес променя нещата. Не се очакваше Ернандес да се представя толкова добре. Завръщането на Уейн Рууни в топ форма също попречи в случая за по-дълъг договор за Бербатов.”

Въпреки че Димитър Бербатов вкара 21 гола във Висшата лига през този сезон и е едноличен лидер при реализаторите в Англия, мениджърът сър Алекс Фъргюсън често го оставя резерва в ключовите срещи на Манчестър Юнайтед.

Нови договори червените дяволи вече подписаха Патрис Евра, Дарън Флетчър, Райън Гигс и Майкъл Карик, а се очаква в скоро време това да направи и Хавиер Ернандес. Пол Скоулс пък още не е решил дали да остане в игра за още един сезон или да прекрати кариерата си.