Крилото Уго Секо и халфът Владимир Воменко са поредните двама футболисти, които имат контузии и създават притеснение за българския треньор на Иртиш (Павлодар) Димитър Димитров-Херо за предстоящата среща с Акжайк, пишат медиите в Казахстан.

В 32-ия кръг на 3-ти ноември (събота) Иртиш приема директен съперник за оцеляването си, а то изглежда доста по-реално след изненадващата победа над 2-рия Кайрат. Иртиш има 32 точки на 9-о място, а Акжайк е на 11-о с 30.

"И двамата имат своите контузии и за момента не мога да кажа дали ще играят. Ние имаме много къса резервна скамейка и за нас всеки футболист е важен, а отсъствието на който и да е се превръща в проблем", каза още Херо.

Той добави, че в момента периодът в Иртиш е доста по-труден от първия му в клуба, защото реално селекцията е била направена неправилно и той няма никакво време да реагира.

"Преди, когато бях тук, и в условията на финансови дългове, изградихме отбор, който дори стигна до Лига Европа. Сега няма такива дългове, очаквах по-друга селекция, но реалността е друга", каза още Димитров. 

Уго Секо е един от хората, които Димитров привлече, тъй като познава качествата му от престоя в българското първенство./БТА