Българските футболисти на Енерги Котбус Станислав Ангелов и Димитър Рангелов са се представили слабо в мача срещу Борусия Дортмунд от третия кръг на Бундеслигата. „Червено-белите” паднаха с 0:3 като гости и записаха втора поредна загуба (след 1:2 с Бохум във втория кръг). Тимът от Лаузитц започна с реми сезона в Бундеслигата (0:0 с Байер Леверкузен).

„Тайното оръжие” на старши треньора Петрик Зандер, както германският таблоид „Билд” определи Пелето, не успя да помогне на своя нов отбор и дори направи сериозна грешка, след която падна вторият гол за домакините от Дортмунд. Слабата игра на 29-годишния защитник не е останала незабелязана в Бундесрепубликата. Бившият бранител на Левски получи оценка 4 от регионалния вестник в Котбус – „Лаузитцер Рундшау”. По немската скала за оценяване четворката съответства на „среден 3” от българската училищна система.

„Представянето на Ангелов не може да се сравни с дебюта му за Енерги миналата седмица. Той бе лесно преодолян при втория гол на съперника”, аргументира се изданието.

Рангелов също получи 4. „Димитър започна добре, но темпото му на игра спадна значително по време на мача. Смяната му през второто полувреме бе логична”, обяснява „Лаузитцер Рундшау”.

Интересното е, че двамата българи са получили най-високата оценка. С четворка са отличени още седем футболисти от Енерги, а петица (слаб 2) е отсъдена на петима.