Георги Василев си е подал оставката като старши треньор на гръцкия Левидиакос, сподели самият специалист пред Гонг. Решението му идва след поредната загуба, този път от ОФИ Крит с 0:3 пред собствена публика.

„Не съм уволнен. Сам подадох молба за напускане. Преценявам, че на този етап, седем кръга преди края, Левидиакос, един отбор с доста скромни възможности, се намира над чертата с едно минимално предимство от една точка. Мисля, че тук има хора, които са по-навътре в атмосферата на гръцкия футбол и изисквания и ще успеят да свършат работата по-добре от мен в тези седем мача. Това е мотивът ми за напускането”, коментира специалистът.

По-рано през деня, Гочето е имал среща с ръководството на тима, на която е трябвало да бъде обсъдено бъдещето на българина.

„Аз съм с отлични впечатления от президента, той до последно се опитваше да ме убеди, че можем да работим заедно. Разделяме се като приятели”, добави Василев.

„Бъдещето ми е свързано с футбола, докато имам сили. Имам мениджъри, които работят за мен, от средата на март нататък, за новото първенство, може да се появи нещо, което да ме задоволи”, каза още българският спец.

„За мен е важното да има интерес, да има стимул за работа, сериозен ангажимент, аз търся предизвикателството в играта, няма значение в България ли ще продължи или в чужбина”, завърши Георги Василев пред Гонг.