Българският треньор Георги Василев подписа договор за 1 година с новия член на гръцката Национална дивизия Левадиакос. Василев напусна Нафтекс след една година начело на бургазлии, които се провалиха в опита си да се върнат в елитната ни дивизия.

"Все още не съм подписал договора, но всичко е уточнено. Официално това ще стане на първата тренировка на отбора на 9-и юли. Но вчера в Атина се срещнах с президента на клуба Йоанис Компотис и всичко уточнихме", каза Георги Василев пред БТА. "Факт е, че не познавам този отбор, макар да съм им гледал 1-2 мача по гръцката телевизия. Запознах се със състава, където има и много чужденци, сред които и двама българи. Не знам дали Иван Русев ще остане, защото договорът му е изтекъл. Владимир Гаджев обаче, който е под наем от Панатинайкос, вероятно ще продължи да играе в отбора".

Василев каза още, че целта пред отбора е да се класира сред първите 10 през новия сезон, а ако се получи нещо по-добро, щяло да бъде бонус.

"Нямах намерение да чакам слухове и проучвания. Затова избрах тази оферта, а и президентът е млад и амбициозен човек, което ми харесва. Сега се чувствам много по-добре, след като в Нафтекс смъртта на отбора беше предизвестена. Но това е минало зад гърба ми", добави Георги Василев.

Той допълни, че има договореност с президента да привлече още трима нови футболисти, както и да се търсят сериозни съперници за контролни мачове.