Един от лидерите на Амкар Перм Георги Пеев не пропусна да разкритикува българския футбол и случващото се в родната действителност. В интервю за руското издание „Спорт-експрес” 30-годишният полузащитник заяви, че в страната ни, често се случва футболните въпроси да се решават по различен начин, а не по спортен, както би трябвало.

„В Перм всичко ме устройва. Свикнах с футбола в Украйна и Русия и само ако получа много добър вариант от Англия или Испания, може и да приема. Хората тук са добронамерени, имам и много приятели вече, а тези на Запад са прословути със студеното си отношение”, сподели играчът. 

„Ако играем така, както и през изминалия сезон, или даже по-добре, какъв е смисълът да сменям отбора си? Предстои ни участие в турнира Купата на УЕФА, надявам се да не се ограничим само до два мача там, а да влезем в групите, за да покажем най-доброто от себе си. Разбирам, че в миналото никой не очакваше подобно нещо от нас, но 4-то място бе спечелено след дълга битка в шампионата, време – в което не сме се отпускали и за миг. ”

На въпрос за новия старши треньор на Амкар – Димитър Димитров – Херо, Пеев заяви: „Ние сме в отлични отношения с него. Димитър ме повика за първи път в националния отбор на България, когато бях на 19 години. И след това, когато той работи с Христо Стоичков, също ми изпрати покана след дълга пауза. Но сега отговорността на българите за резултатите в Амакр нарасна.”

Георги Пеев бе запитан и защо скоро не е бил викан в националния отбор: „Имам проблеми с българските журналисти, което е от решаващо значение за нашия футбол. А не би трябвало. Аз винаги казвам това, което мисля, затова трудно се адаптирам в отбора. Резултатите ни са под средното ниво, въпреки че би трябвало клубовете, в които играят нашите футболисти, да гарантират участие на Световни и Европейски първенства. Проблеми ни са много. Преди всичко организационни. И за съжаление, не всичко в нашия футбол се решава по спортен начин.”

„Вероятно и в Русия е така, но въпреки всичко "сборная" постигна добри резултати на Европейското. Аз подкрепях отбора. Дори на компютъра си, на Skype, бях написал: „Давай, Русия!”.

Георги Пеев разказа също така, че българските футболисти често се събират в Перм: „Сега често ходим на ресторант. А един от тях е със сръбска кухня, която много прилича на нашата. Харесва ми и грузинското меню.”

На въпрос за отбраната и нападението на Амкар Перм, 30-годишният играч заяви: „Това, че пропускаме малко голове, не значи, че малко атакуваме. При Божович започнахме да владеем повече топката и се стараехме да владеем инициативата. Сега трябва да затвърдим тази тенденция, тогава и положенията ще бъдат повече.”

В края на изминалия сезон на руското първенство, феновете в Перм избраха Георги Пеев за номер едно, а наградата му бе револвер, но за щастие на много хора – не истински, а сувенир. Репортерът на „Спорт-експрес” попита българския футболист, какво е направил с него, а Пеев му отговори в типичния си стил: „Още мисля кой да застрелям. Ако питаш сериозно, револверът е от 1939 година, но е само сувенир. Издава само силен звук, но не можеш да убиеш никого с него. Откакто го получих, започнах да стрелям по-добре… по посока на вратата. В 28-я кръг вкарах гол на Зенит, който се оказа много важен за пътя ни към Европа.”