Футболистът на Амкар Перм Георги Пеев се надява на победа при днешното гостуване на тима му на Спартак Налчик. Полузащитникът се надява да подобри играта си още и да помогне на тима да се изкачи по-нависоко в турнирната таблица.

„Самият аз знам, че мога да се представям и по-добре. Надявам се че с мача от миналия кръг започна и победната ни серия. Като за начало ще се опитаме отново да победим с 1:0, 2:0, с колкото можем. Но знам, че няма да е лесно, защото отборът загуби много точки в този шампионат. И ще се постараем да спечелим следващия си двубой. Няма да отстъпваме и ще се борим докрай”, сподели българинът.

„Спартак Налчик има добър отбор и няма да ни е никак лесно там. Не мога да кажа, че това е отбор, който бие само като домакин, защото през изминалата година победиха някои от лидерите и като гост. Те имат характер и няма да ни е никак лесно. Подготовката ни мина нормално. Пробвахме няколко варианта на схемата, но ще дивим коя ще избере треньорът и коя ще е най-удачната”, добави Георги Пеев.

Пред официалния сайт на Амкар, той коментира и ситуацията, създала се около Зенит, след като в мача с Локомотив Дик Адвокат пусна повече чужденци на терена, от позволеното в правилника: „Има хора, които да решават тези неща, аз не съм много наясно с правилата, но очаквах да бъде отсъдена служебна загуба за Зенит. В крайна сметка и Адвокат направи смени, които не повлияха на изхода от двубоя. Но щом правилото е на терена да не излизат повече от 6 чужденци, смятам, че не глобата, а служебната загуба е по-правилното наказание. Но иначе, за нас тази ситуация е по-добра, защото Локомотив остава с толкова точки, колкото имаме и ние. Но все пак това е само началото на шампионата, нищо не се знае – можем да стигнем до тройката или пък да попаднем в зоната на изпадащите.”