Българският национал Георги Миланов и неговият ЦСКА Москва претърпяха втора поредна загуба с 0:2 в руската Премиерлига, този път в дербито срещу Зенит Санкт Петербург. Бившият ас на Литекс остана на терена до самия края на мача от 13-ия кръг и макар да се понрави с редица успешни отигравания, не успя да помогне на тима си.

Роман Широков и Хълк реализираха попаденията в мача преди почивката, като материализираха превъзходството на домакините. След паузата московчани се представиха много по-силно, но нямаха късмет пред гола, а нигерийският им нападател Ахмед Муса опропасти куп изгодни положения.

Началните минути на „Петровский“ определено минаха под диктовката на Зенит и само решителните намеси на Чепчугов задържаха нулевото равенство. То обаче не изтрая дълго – в 16-ата минута Андрей Аршавин разсече защитата на ЦСКА с подаване към Широков и последният хладнокръвно се разписа, останал очи в очи с вратаря.

Едно от най-чистите положения за „армейците дойде“ минутки по-късно, когато Муса само трябваше да засече топката в празната врата от няколко метра, но шутира в аут. В 28-ата нигериецът спаси сигурен гол във вратата на Юри Лодигин, който бе препариран от тежък шут на Зоран Тошич. Топката обаче срещна тялото на намиращия се на 5-6 метра пред голлинията Муса и страничният съдия вдигна флага за засада.

ЦСКА постепенно набра скорост, но в последната минута на първата част Хълк буквално се подигра с отбраната на гостите. Със серия от финтове бразилецът си отвори коридор за стрелба между 6-7 противници и с хубав шут от около 22 метра не остави шанс на Чепчугов.

През втората част московчани тръгнаха мощно в атака, но несполучливите удари на Кейсуке Хонда, Зоран Тошич и Муса не затрудниха особено Лодигин. Неговият колега от другата страна обаче на два пъти трябваше да отказва излезлия сам срещу Олег Шатов, за да не стане загубата катастрофална.

Така във временното класиране ЦСКА заема 5-о място с 21 точки, докато Зенит е лидер с 32.