Българският полузащитник Георги Костадинов игра пълни 90 минути на много високо ниво при убедителната победа на Арсенал Тула с 3:0 над Спартак Москва от 25-ия кръг в руското първенство.

Арсеналци играха в схема 4-1-4-1, а Костадинов отново игра в типичната си позиция пред централните защитници и свърши много работа както в дефанзивен, така и в офанзивен план.

Резултатът беше открит от Еванс Кангава още в 6-ата минута като беше изведен на скорост с дълъг пас от Кирил Комбаров и прехвърли вратаря за 1:0. В 27-ата минута падна втори гол във вратата на Александър Максименко. Резиуан Мирзов подаде Сергей Ткачов в пеналта и той почти от нулев ъгъл успя да промуши топката във вратата за 2:0. Мирзов оформи крайното 3:0 в 37-ата минута от дузпа, която си спечели сам заради събаряне от бразилеца Айртон.

До края на срещата домакините продължиха да доминират и да създават повече опасни положения. Костадинов получи жълт картон в 60-ата минута за фаул до страничната линия.

"Отборът продължава да набира скорост, да надгражда нивото и резултатите не закъсняват. Борим се за Лига Европа с всички сили. Можехме да вкараме поне 5 гола на Спартак", щастлив бе българският халф на жълто-червените.

Арсенал Тула е на 6-о място в класирането с 38 точки, една по-малко от съперника в последния си мач Спартак, който е 5-и в шампионата.

Любопитното е, че Спартак е воден от бившия треньор на Арсенал Тула Олег Кононов, реално изградил този отбор. /БТА