Георги Костадинов се завърна в игра за кипърския АПОЕЛ, но тимът пропусна победата срещу Аполон (Лимасол) и се задоволи само с 1:1 в 4-ия кръг на кипърското първенство. Българският полузащитник пропусна тренировки и мачове в последните две седмици заради разтежение от срещата с Гент (Белгия) в турнира Лига на Конференциите.

Той поднови пълноценни занимания във вторник, а днес остана на терена 62 минути, след което беше заменен от аржентинеца Лукас Вияфанес. За времето, докато имаше свежест, 33-годишният опорен халф отново показа най-доброто от играта си – покриване на огромен периметър, динамика и търсене на бързи възможности за старт на атаката.

АПОЕЛ откри резултата чрез сръбския защитник Радослав Петрович, който засече с глава центриране от дясно на Диумерси Ндонгала. Домакините изпълниха къс ъглов удар, но топката се задържа на десния фланг. Ндонгала центрира и Петрович скочи на първа греда, за да я отклони в мрежата.

Но същият този футболист стана виновник за гола на гостите от Лимасол, който падна в последната минута на първата част. Центриране от дясно падна на главата на Гуудсуил Екполо от Аполон, който беше изпуснат от Петрович и Далсио. Ударът му обаче попадна в гредата и се върна към полето. Отново Далсио не успя да изчисти и Тендай Дариква прати токата в мрежата за 1:1.

Четири минути след началото на второто полувреме Костадинов подхвана контраатака на своя тим, но беше спрян с цената на жълт картон от Бешарт Абдурахими. До края на срещата АПОЕЛ опита да стигне до успеха, но това не се получи.

След този резултат Аполон събира 6 точки и за момента се класира 7-и. Една позиция по-надолу е АПОЕЛ с 4 и мач по-малко, а на върха са Арис и Анортозис с по 10.