Капитанът на българския национален отбор Георги Костадинов направи официален дебют за новия си отбор АПОЕЛ (Никозия). При гостуването на казахстанския Кизилжар в турнира УЕФА Лига на Конференциите 31-годишният полузащитник игра пълни 90 минути и има сериозен принос за крайното 0:0.

АПОЕЛ продължава към плейофите след победата с 1:0 на свой терен преди седмица, където очаква победителя от двойката Юргорден (Швеция) – Сепси (Румъния). По всяка вероятност това ще бъдат шведите, които в първата среща спечелиха с 3:1 като гости.

Костадинов получи жълт картон в 70-ата минута за професионален фаул, но пък извади два картона със същия цвят на противниците.

Гостите от Кипър наложиха бавно темпо с владеене на топката и първата възможност в мача беше за тях. В 33-ата минута те искаха дузпа заради фаул срещу Мариос Елия, но германският съдия даде знак играта да продължи.

Второто полувреме започна по същия сценарий, но това продължи до 63-ата минута. Тогава домакините от Кизилжар вдигнаха темпото и стигнаха до удар в гредата след засичане с глава на Марк Гурман. В последните минути казахстанците опитаха да застрашат вратаря Вид Белец с дълги топки, но защитата на АПОЕЛ не даде никакъв шанс да се случи нещо такова.

Костадинов премина в АПОЕЛ преди две седмици и до момента беше играл само в една приятелска среща срещу Олимпиакос (Никозия). Но днес записа цял мач в европейските турнири.

Най-успешният кипърски клуб е третата чуждестранна дестинация за юношата на Нефтохимик в кариерата му след Макаби (Хайфа, Израел) и руския Арсенал (Тула).