Арсенал (Тула) направи нова грешна стъпка в борбата за оцеляване в руската Висша лига след 2:2 у дома с ФК Нижни Новгород в среща от 27-ия кръг. Българският капитан на Арсенал (Тула) Георги Костадинов игра пълни 90 минути и заедно със Сергей Ткачьов и вратарят Михаил Левашов получиха най-високи оценки в техния отбор – по 7,5 във версията на www.rusfootball.info.

Три кръга преди края на първенството отборът от Тула е на последното 16-о място с 22 точки, на 5 от 14-ия Урал. Но всичко това може и да не се разглежда след две седмици, тъй като очакванията са Лигата да бъде увеличена на 18 отбора от новия сезон. Така последните два отбора няма да изпадат директно, а ще играят баражи с 3-ия и 4-ия от второто ниво  за запазване на местата си. Първите два тима от втора лига влизат директно.

Мачът днес предложи много драма, частичен обрат, изоставане с два гола от страна на домакините, както и пропусната дузпа в допълнение.

Нижни Новгород поведе с 2:0 с голове на Кирил Гоцук и Николай Калински в 18-ата и в 30-ата минути. Точно преди първото попадение за гостите и българският халф на Арсенал можеше да вкара, но късметът му изневери. Ткачьов центрира от фланга, Костадинов избяга от пазача си и нанесе удар с глава. Топката обаче се спря в тялото на защитник.

В последната минута на първата част Арсенал намали след като Деспотович открадна топката и я върна назад към Ткачьов, който простреля вратаря на гостите за 1:2.  В 66-ата минута Деспотович можеше да изравни, но би слабо от дузпата и вратарят на гостите Никита Гойло спаси удара му.

Равенството 2:2 стана факт в 71-ата минута, когато Евгений Луценко завърши атака на Игор Смолников. В оставащите 20 минути обаче нов гол не падна. Нижни Новгород също е в долната половина на класирането – 11-о място с 29 точки.