Българският полузащитник Георги Костадинов поднови тренировки вчера, а от днес ще се включи на пълни обороти в основната група на кипърския АПОЕЛ (Никозия). Той получи разтежение в мускул на прасеца в мача с Гент (Белгия) в турнира Лига на Конференциите и напусна тогава терена принудително. Лекарите прогнозираха пауза от две седмици и се случи точно така – на 14-ия ден опитният полузащитник на жълто-сините се връща към пълноценните занимания.

Той ще бъде в групата за неделното дерби с Аполон (Лимасол) от 4-ия кръг на местното първенство, в който момчетата на треньора Рикардо Са Пинто ще се опитат да се върнат на пътя на победите. Преди прекъсването за националните отбори без Георги Костадинов в състава си те паднаха с 1:2 от Омония в най-горещия мач на Острова на Афродита. В последните 30 минути те играха дори с 9 човека на терена заради червени картони на нападателя Далсио и на защитника Исам Шебаке.

Информацията, че АПОЕЛ ще вземе още един българин – бившият футболист на Левски и на Ал Дафра (ОАЕ) Георги Миланов, за момента е на малко ранен етап. Миланов е бил предложен на клуба, директорите са обсъждали визитката му в офисите, пишат медиите в страната. За да се случи сделка обаче трябва най-напред треньорът Рикардо Са Пинто да одобри профила му, а след това АПОЕЛ да освободи някой от чужденците, за да може да намери място за регистрация. За отбелязване е, че Миланов е свободен агент, тъй като партньорството му с Ал Дафра приключи на 1 юли. Това означава, че срокът 15-и септември за последна регистрация на футболисти не го касае. В такъв случай АПОЕЛ може да придобие безработен играч до 30-то число на месеца./БТА