Българският национал Георги Костадинов е на трето място при дефанзивните полузащитници за 27-ия кръг на местната Висша лига. През този уикенд неговият Арсенал (Тула) се справи с претендента за шампионското звание Локомотив (Москва) с 2:0.

Костадинов има индекс 328 в анализа на Инстат, като отстъпва само на Иван Обляков (ЦСКА Москва) с 360 и Магомед Оздоев (Зенит) с 348 точки. Общо 30 централни полузащитници са анализирани, а Костадинов имаше и основен принос за победата. Индексът е базиран върху алгоритъм от пробягани километри, пресечени пасове, подавания, спечелени единоборства. В последната среща роденият в Царево халф има 12 700 метра избягани за 95 минути игра, два спечелени фаула и 6 от 6 единоборства в защита.

Този резултат реално коронова Зенит с шампионската титла в Русия, а Арсенал (Тула) е на 6-а позиция с 42 точки, само на 1 точка от Спартак (Москва), който заема последната квота за Лига Европа.

"Битката ни за място в Лига Европа продължава. Това е най-добрият сезон в историята на Арсенал (Тула), където и да се класираме. Отборът ни е нов, а да не забравяме, че сме и на полуфинал за Купата на Русия. Нещото, което много ни сплотява в съблекалнята е, че постигнахме победи над всички водещи отбори в Русия, а Спартак ги победихме два пъти тази година”, коментира за БТА Георги Костадинов.