Българският полузащитник на АПОЕЛ (Никозия) Георги Костадинов ще отсъства от терените поне 10 дни, след като се контузи в четвъртък по време на мача от 16-ия кръг на кипърското първенство срещу Арис (Лимасол). Мачът приключи 1:1, но Костадинов беше ритнат много лошо в глезена още в 19-ата минута. Въпреки болката, той остана още малко на терена, но в 33-ата минута все пак трябваше да излезе, заменен от Янис Сацияс.

32-годишният халф ще се подложи на ядрено-магнитен резонанс утре или в понеделник, когато ще стане ясна и точната диагноза. За момента от медицинския щаб на АПОЕЛ предполагат, че става дума за разтегнати връзки на глезена и оток от удар.

Иначе в самата среща на стадион "Антонис Пападопулос" в Ларнака двата отбора си си размениха по едно попадение в последните три минути на първото полувреме за крайното 1:1. И след изиграването на останалите мачове от кръга в края на 2022-а година на първите три места с по 37 точки се наредиха три отбора. На върха е АПОЕЛ по допълнителни показатели, а след тях са ФК Пафос и АЕК (Ларнака).

Един от лидерите на националния отбор в последните години пристигна на Острова на Афродита това лято след четири години в руското първенство с екипа на Арсенал (Тула). И веднага се превърна във важен елемент в тактическата постройка на АПОЕЛ и при предишния треньор Софронис Августи, и при новия Владан Милоевич. До момента Костадинов има 11 мача и 2 гола в първенството на страната и 3 мача и 1 жълт картон в турнира на УЕФА Лига на Конференциите.

Макар и с равенство 1:1 срещу Арис, АПОЕЛ може да посрещне Новата 2023-а година с оптимизъм, тъй като до края на редовния сезон те имат най-добра програма. И след това ще стане ясно и разпределението на мачовете в плейофа за титлата.

Автор: Атанас Василев/ БТА