Нападателят Георги Какалов заяви днес, че в Беларус се отнасят много по-професионално към тренировките. „Ние сме малко мързеливи и не обичаме да тичаме. Това е голямата разлика между нас и тях. Раздават се на всяка тренировка и всеки мач, ние не се раздаваме на всяка тренировка на 100%. Те залагат повече на силов футбол. С Ювентус видяхте как БАТЕ надигра италианците физически, каза Какалов, който все още има договор с Динамо (Минск), но няма да играе там.

„Балканския манталитет е големият проблем. За мен отиването в Динамо беше крачка напред, независимо, че не успях да се наложа. Научих се да живея и работя професионално. Те имат всичко условия за работа. Три дни преди мача отборът е на лагер. Не могат да си позволят да имат такива терени като Беласица. Българският футбол е по-добър и имаме по-добри футболисти”, каза още Какалов.

Футболистът разкри, че четиримата българи в Беларус няма да останат в отборите си след Нова година. Това са той, Янко Вълканов от МТЗ-РИПО, Митко Ценовски от Торпедо Жодино и Влади Мирчев от БАТЕ.

Относно бъдещето си, Георги Какалов каза: „От ЦСКА не са се свързвали с мен. Искам да играя в ЦСКА. Това е доказан отбор и това ще е шампион, защото са много по-добър отбор, а и знаете кой ще е треньор”, завърши футболиста, който в момента тренира с Ботев.