Българският нападател Цветан Генков вече пристигна в лагера на новия си отбор Висла Краков, който е на подготовка в испанското градче Олива, съобщи официалният сайт на клуба. Бившият играч на Локомотив София подписа договор за 3,5 години с поляците и трябваше да пристигне от Москва вчера.


"Радвам се, че вече съм с отбора. За съжаление не можах да летя вчера заради прекалено засиления контрол на летището в Москва ", заяви след пристигането си Цветан.

Новият нападател се появи на тренировъчния терен, когато Висла приключваше сутрешното си занимание преди контролата с Валеренга Осло. "За съжаление, аз не говоря нито полски, нито английски език, но дайте ми една година и ще говоря свободно на вашия език", обеща Генков се усмивка.

Играчът бе посрещнат от директора на Висла Радослав Соболевски и от треньора Робърт Мааскант. "Много добре е, че при нас идват нови играчи. Какви са основните характеристики Цветан? Това, че бележи много голове ", коментира наставникът Мааскант.

Генков обядва с отбора в 14:30 часа, и в 15:00 часа вече бе пред автобуса за Ла Манга, където Висла играе втория си мач с Валеренга в турнира Копа дел Сол.