Българският нападател Цветан Генков записа пълни 90 минути при победата на неговия Динамо Москва над носителя на Купата на УЕФА Зенит с 1:0.

Столичани успяха да излъжат своя противник с попадение в 88-а минута, за да могат да вкусят от успеха в срещата от 15-я кръг на руското първенство. Кирилл Комбаров се включи отлично в атаката на Динамо, за да получи пас от своя брат Дмитрий Комбаров и да реализира в мрежата на Вячеслав Малафеев от малък ъгъл.

В 33-та минута Фатих Теке остави Зенит с човек по-малко на терена, след като получи втори жълт картон за симулативно падане в наказателното поле на противника, а главният рефер посочи вратата на играча.

Българският нападател излезе като титуляр в ключовия за неговия тим мач, с оглед на класирането. Цветан Генков се включи на няколко пъти добре в атаките на московчани, но не успя да реализира. През първите 30 минути на двубоя бившият играч на Локомотив София можеше на няколко пъти да изведе своите напред, но само малшансът попречи.

След този успех Динамо Москва излезе на второ място в таблицата на руското първенство с 27 точки, с една повече от „българския” Амкар, който обаче е и с мач по-малко. Лидер е Рубин Казан с 29.