Цветан Генков вкара второто от двете попадения за Динамо Москва при домакинската победа с 2:0 над Химки в среща от втория кръг на руското първенство. Българският нападател се появи на терена след почивката на мястото на Арунас Климавичюс.

И двата гола за Динамо Москва паднаха през второто полувреме. В 53-та минута Игор Семшов се оказа в прегръдките на съотборниците си, след като изведе своите напред.

В 66-та Цветан Генков остави безпомощен стража на Химки - Роман Березовский. Българинът преодоля майсторски защитник на съперниковия тим, нахлу в наказателното поле на гостите, за да прати топката в долния ъгъл на мрежата с удар по земята.

В самия край на мача, нападателят пропусна да направи резултата класически. Българинът остана сам срещу вратаря, но в последния момент топката бе отбита от защитник на Химки.

В игра за отбора на Славолюб Мюслин се появи бившият футболист на Левски – Ричард Еромоигбе, който още в 5-та минута на мача си изкара жълт картон за груб фаул срещу Дани от Динамо Москва.

След успеха отборът на Цветан Генков зае второто място във временното класиране с 4 точки, докато Химки е на последната позиция, без точка и победа до момента.