Отборът на Цветан Генков - Динамо Москва, изигра в събота последния мач на едноименния си стадион, преди той да бъде изцяло подновен, като реконструкцията ще отнеме три години и ще струва 100 милиона долара.

Тимът на българския национал победи с 2:0 Том Томск в последната среща от руския шампионат за този сезон, като Генков влезе в игра като резерва, а Александър Кержаков вкара и двата гола, записвайки името си в историята на съоръжението.

Стадион Динамо е построен през далечната 1928 година и се смята за едно от постиженията на архитектурата от началото на ерата на Съветския съюз, тъй като съчетава конструктивни и модернистични елементи.

Динамо е най-славните руски отбор. През дългата си история в епохата на СССР клубът е под прякото управление на основателя на тайните служби Феликс Дзерджински и това гарантира успешното му представяне по времето на комунизма.

Очаква се новият стадион бъде с капацитет за 35 хиляди души, почти колкото и сегашния, като ще има и възможност за разширяване на капацитета при необходимост.