Българите Цветан Генков и Александър Младенов не взеха участие в мачовете на своите отбори от 6-я кръг на руското първенство – съответно Динамо Москва и Том Томск.

Бившият нападател на Локомотив Сф не получи шанс от своя треньор Андрей Кобелев и остана на резервната скамейка при равенството на своя тим срещу ФК Москва (1:1), докато синът на наставника на ЦСКА Стойчо Младенов, изтърпява наказание заради получен червен картон. Александър Младенов бе извън групата при загубата на Том от Криля Советов с 0:3.

Отсъствието на Цветан Генков вероятно е оправдано с оглед на факта, че нападателят бе болен и не тренира пълноценно през седмицата.

Руският национал Александър Кержаков откри резултата в полза на Динамо в 44-та минута, като записа на сметката си 121-то си попадение, което е 65-то в руското първенство и първо за състава на московския тим. В 50-та минута вратарят на гостите Шунин допусна сериозна грешка, която доведе до гол на Епуряну за 1:1. В последната минута на редовното време Крунич получи червен картон, с което остави тима на Динамо с човек по-малко. Домакините обаче не успяха да се възползват от това свое предимство и мачът приключи при този резултат.

Отборът на Александър Младенов пък загуби с 0:3 срещата си, като в голмайстори за Криля Советов се превърнаха Евгений Савин (20’), Андрей Тихонов (38’), Антон Бобер (84’).

Във временното класиране Димано Москва заема 2-о място с 14 точки, докато Том е 7-и със седем точки.