Отборът на Цветан Генков Динамо Москва се класира за полуфиналите на турнира за купата на Русия. Тимът се наложи с 3:0 над градския си съперник – Спартак, с което си осигури участие в следващия етап на надпреварата. Българският нападател влезе в последната минута на редовното време, което не му позволи да се отличи на фона на съотборниците си.

Поражението на Спартак пък бе ключово за кариерата на треньора Михаел Лаудруп, който бе уволнен, заради незадоволителните резултати. Временно тимът на Спартак ще бъде воден от Валери Карпин.

Головете за Динамо реализираха Александър Кержаков, Дмитрий Хохлов и Федор Смолов. Клубът не бе побеждавал „червено-белите” на стадион „Лужники” почти 27 години. Съперникът на Динамо в следващия мач от надпреварата ще стане ясен след мача ЦСКА – Локомотив.

Шампионът на Русия Рубин Казан също се класира за полуфинала, след като се наложи с 2:0 над Сибир. Попаденията реализираха Роман Адамов и Андрей Горбанец. В следващия етап от турнира за Купата на страната Рубин ще се изправи срещу победителя от двойката ФК Москва – Том, като този мач е насрочен за 22 април.