Станислав Генчев се превърна в герой за своя румънски Васлуй, след като нахлузи ръкавиците и застана в рамката на вратата срещу Омония Никозия, когато стражът на неговия тим бе изгонен в 89-та минута на двубоя от Лига Европа. Двата състава завършиха 1:1, но Васлуй победи у дома с 2:0 преди седмица и така се класира за плейофа.

Мачът в Никозия бе изключително напрегнат, и логично завърши с двама изгонени – Кусяк от Васлуй и Хараламбос от Омония. Двата състава се хвърлиха в боя още от първата минута, но не успяха да си отбележат гол през цялото първо полувреме. Едва в 60-та минута Уесли проби кипърския кордон, като изведе Васлуй напред след страхотно изпълнение на пряк свободен удар, като шутът му се отби в гредата, но в крайна сметка се оплете в мрежата.

Румънският отбор вървеше към втора победа над Омония, но Кусияк спъна Константину в наказателното поле в 84-та минута, и Журавски реализира отсъдената дузпа за 1:1.

Най-драматичните събития се случиха между 88-та и 90-та минута, когато попадение на домакините бе отменено и кипърските фенове започнаха да замерят Кусияк, който лежеше на терена. Вратарят обаче не сдържа нервите си и показа неприлични жестове към разбеснялата се агитка, и дори хвърли обратно една бутилка по тях. Така стражът на Васлуй си изпроси червен картон, а на негово място в рамката застана българинът Станислав Генчев.

Родният футболист носи ръкавиците повече от седем минути, тъй като реферът даде шест минути продължение на срещата. Константину се опита да пробие Генчев, но съдията даде нарушение и дори жълт картон за кипъреца, а в 95-та минута и Хараламбос видя картон, но с червен цвят, за удар срещу противник.

В крайна сметка Станислав Генчев успя да запази вратата на Васлуй суха до края на драматичния двубой и по този начин съхрани комфортния аванс, класирал тима напред в Лига Европа.