Българският футболист на румънския Васлуй Станислав Генчев, който вкара страхотен гол за своя отбор през уикенда, даде интервю за Гонг, в което разказа за живота в Румъния, за своя отбор и надеждите си да заиграе в националния отбор.

„Доволен съм, както аз, така и всички мои съотборници. преследваме своите цели и се надяваме да спечелим Купата на Румъния. Целта ни е участие в Купата на УЕФА и ще е добре това да стане чрез Купата на Румъния”, заяви Генчев.

За гола, с който Васлуй се класира на полуфинал за Купата, халфът коментира: „Получих една топка около центъра, напреднах и от 25-30 метра с шут по диагонала, хубав гол се получи”.

„Доволен съм, разчитат на мен, влагат се доста пари. От началото на пролетния полусезон имаме 4 победи и 1 равен. На 9-то място сме, но на 1 точка от 6-тия, така че нищо не се знае”.

„Условията в Румъния са по-добри във всяко едно отношение. Не съжалявам определено. За Живко Желев и Стоян Колев се чуват само добри думи, аз се представям добре и държим доброто име на България”.

„Всеки ден следя какво става в българския футбол. Съжалявам за Литекс, че тръгнаха лошо, надявах се да спечелят титлата”. За мача между Литекс и Левски, Генчев призна: „Надявам се за победа на Литекс”.

За своя приятел Ивелин Попов, бившият футболист на Левски и Литекс заяви: „Ще бъде много добре за него, ако излезе в чужбина – в Англия или в Германия”.

Относно българския национален отбор, Генчев коментира: „Винаги се надявам да получа повиквателна, ако продължавам да играя така съм сигурен, че рано или късно ще успея”.

„Васлуй не е голям град, има 80000 зрители. На границата с Молдова е, нормален град”, завърши интервюто си Генчев.