Един от най-добрите футболисти в състава на ПАОК през тази есен Гари Родригес се изказа ласкаво за българския нападател Димитър Бербатов.

Бившият играч на Левски беше привлечен в клуба от Солун през лятото от закъсалия финансово испански Елче. С екипа на "черно-белите" той записа 22 мача и 5 гола.

"Бербатов е играч от световна класа. Щастливи сме, че имаме шанса всеки ден той да е край нас. Вдъхва ни увереност и ни кара да се чувстваме като истински професионалисти. Той има желание да ни помага. Лично аз съм получавал на няколко пъти съвети от него за кариерата ми", заяви Родригес.

Националът на Кабо Верде е оптимист, че ПАОК ще се представи по-силно във втората половина от сезона, след като в момента изостава на третото място в Суперлигата на 19 точки зад лидера Олимпиакос.

"Не мисля, че игрово разликата между нас и Олимпиакос е толкова голяма, или, че ни липсва нещо, за да спечелим титлата. Може би ни трябва ни малко повече време, защото сме нов отбор с доста млади футболисти. За съжаление вече доста изоставаме от върха на класирането, но продължаваме за купата, спечелването на която смятам, че е постижима цел", каза още Родригес.

Бербатов беше привлечен в ПАОК с големи очаквания през септември, но той успя да се разпише само 3 пъти в 14 мача през есента, като едва в шест от тях започна като титуляр./БТА