„Стилиян Петров е истинска звезда от началото на сезона”, с тези думи Гарет Бари коментира представянето на българския национал за Астън Вила пред официалната телевизия на английския клуб.

Според Бари, който е втори капитан на Вила, именно Стенли трябва да е сред основните кандидати за играч на отбора през този сезон.

„Стенли е просто невероятен. Питайте, който и да е фен, той ще ви каже, че Стилиян трябва да е сред номинираните за играч на кампанията за Вила”, коментира Бари.

„Петров играе силно всяка седмица. Още когато се присъедини към отбора беше ясно, че е отличен футболист, макар и да изпитваше известни проблеми в началото”, продължи вторият капитан на клуба.

„Всеки мач българинът играе великолепно, не става дума за някакви епизодични прояви. Доказа на всички, че е много класен състезател. Има страхотен поглед върху играта, никога не прибързва с пасовете. Зае по-централна роля в отбора, който повече подхожда на стила му. Подаванията са му основното оръжие. Да не говорим, че и извън терена е истински приятел”, завърши Гарет Бари.