Авторитетното издание „Гардиън” обърна сериозно внимание на изразителната победа на Манчестър Юнайтед над Уигън с 5:0. Коментарът, публикуван в интернет, е озаглавен „Головата терапия на Оуен и Бербатов върна спокойствието на Фъргюсън”.

Двамата нападатели се разписаха в срещата от третия кръг на Премиършип, което даде повод на английската медия да напише: „Една от любимите максими на Сър Алекс Фъргюсън гласи: Дори и да загубиш, по-важно е как ще реагираш след това. Случилото се срещу Бърнли миналата седмица най-вероятно нарани Фъргюсън, но е трудно да си представим как отговорът на Манчестър Юнайтед може да бъде по-впечатляващ от този. Майкъл Оуен потуши нервността си чрез уверения гол. Същото важи и за Димитър Бербатов. Прекият свободен удар на Нани в допълнителното време направи победата на Манчестър Юнайтед най-изразителната победа на отбора от януари месец”.

Суперлативите и за Уейн Рууни не са никак малки, още повече, че той реализира своите голове номер 100 и 101 в двубоя срещу Уигън.

„Голмайсторите винаги имат навика да завземат вниманието. Но след като 21-ят играч в историята на Юнайтед вкара своя гол номер 100 и нагоре за клуба е съвсем естествено, Рууни да попадне в центъра на вниманието. Най-приятна част за Фъргюсън, обаче е, че двама играчи, чиято форма се превърна в истинска причина за безпокойство, както и липсата им на голове, върнаха вярата в себе си”, пише още в материала.

Според написаното в „Гардиаън” попаденията на Майкъл Оуен и Димитър Бербатов ще имат терапевтична цел: „Бербатов също трябва да се почувства далеч по-добре след вкарания гол, още повече че скандиранията на неговото име от страна на феновете заглушиха въпросителните, дали той е най-подходящият партньор за Рууни в атаката на Юнайтед.”

Материалът продължава с надеждата, че дуетът в нападението на Юнайтед ще продължи да играе по същия начин, като се припомня, че Димитър Бербатов асистира за втория гол в мача на Уейн Рууни. „В този случай трябва да се надяваме, че случилото се в събота ще се превърне в правило, а не да остане изключение.”