Английският всекидневник „Гардиън” публикува днес обширен материал за нападателят на Тотнъм и българския национален отбор Димитър Бербатов. Авторът на статията Ейми Лоурънс определя днешния четвъртфинал за Купата на Англия като задочен сблъсък между двамата нападатели в най-добра спортна форма на Острова през този сезон – Бербатов и Дрогба и прави задълбочен анализ на футболното развитие на българина. Лоурънс припомня, че някога Митко е струвал 20-ина чифта обувки, докато днес е една от звездите на световния футбол.

Тотнъм ще разчита много на Бербатов днес, за да счупи каръка и да се поздрави с победа в днешната среща. „Шпорите” не са постигали успех на „Стамфорд Бридж” от 10 февруари 1990 година, когато спечелиха с 2:1. Оттогава насам Челси напълно доминира съгражданите си на собствения си стадион, като в 18-те мача изиграни там имат 12 победи, а другите шест срещи са завършили наравно.

Момчетата на Мартин Йол вече усетиха вкуса на победата срещу звездната селекция на „сините” през този сезон, след като надделяха на „Уайт харт лейн” с 2:1 на 5 ноември, въпреки че изоставаха с 0:1. Тогава Бербатов игра цял мач, и въпреки, че не успя да се разпише, той бе един от най-дейните на терена за „шпорите” и имаше няколко възможности да отбележи гол.