Галин Иванов игра едно полувреме при равенството 3:3 на Арминия Билефелд у дома с Рот-Вайс Оберхаузен в среща от 30-ия кръг на германската Втора Бундеслига. Българският полузащитник влезе в игра в 46-ата минута, заменяйки Арне Файк.

Бившият младежки национал на България игра много силно след почивката и бе избран от ДПА за най-добър играч в мача от състава на Арминия.

След края на първата част Оберхаузен водеше с 1:0 след гол на Терранова в 12-ата минута. Пет минути след почивката Хайдингер възстанови равенството, а Кьониг отново даде аванс в полза на Рот-Вайс в 55-ата минута.

Тадич изравни само 60 секунди по-късно, но в 58-ата минута Кая за трети път изведе гостите напред в резултата. Все пак Йосип Тадич реализира изравнителното попадение за 3:3 в третата минута на добавеното време.

Във временното класиране Арминия е на последното 18 място в класирането с актив от едва 16 точки. Отборът от Билефелд вече изгуби всякакви шансове да запази мястото си във Втора Бундеслига.

В друга среща от кръга Асен Караславов игра 7 минути при победата на Гройтер Фюрт с 2:0 като домакин на Падерборн. В 83-ата минута бившият защитник на Славия и Ботев Пловдив замени Клаус.

Головете за Гройтер Фюрт вкараха Каплан в 57-ата и Хаас в 86-ата минута. Отборът от Нюрнберг заема четвъртото място в класирането с актив от 54 точки.