Бившият капитан на Левски Владимир Гаджев се съгласи да коментира бъдещето си в интервю за Дарик радио и сайта gong.bg. Очаква се в близките дни той да подпише контракт с испанския Алавес. 

Условията между двете страни вече са договорени, но остават да се изчистят и последните дребни детайли. Преди няколко седмици Гаджев беше в Испания с мениджъра Лъчезар Танев, който работи по сделката. Националът е свободен агент и пренебрегна някои други предложения. В последните часове се появиха спекулации, че е отказал солидно предложение от турския Анталияспор, където беше привлечен самият Ето'о.

"Прочетох днес, че Анталияспор са ми давали оферта, която обаче странно не е стигнала до мен. Не знам, защо постоянно се появяват такива слухове и се пишат неистини. До мен не е стигнала такава оферта. Няма нищо такова черно на бяло. Според мен това са измислици. В крайна сметка единственото нещо, което имам е от Алавес. Нещата се случват малко по-бавно, но се надявам да се случат. Не знам каква е причината за забавянето, поддържат постоянен контакт с Лъчо Танев, който движи нещата. Той ме уверява, че всичко е наред, просто трябва да се изготви по най-добрия начин договорът, така че да са защитени моите интереси. Може би от това естество се бавят нещата. Още миналата седмица се разбрахме с Алавес", коментира той. 

"Лъчо Танев и хората му изготвят договора и се надявам до няколко дни всичко да е готово, защото и аз самият се забавих с преминаването си в друг отбор. Имам уверението на Танев, че нещата с Алавес ще се случат. Испанците са доста настоятелни. Дълго време преговарях с тях и в крайна сметка те ми предложиха нещо, което ме устройва напълно. Със сигурност сумата, която се тиражира в днешните медии не е точна и е по-малка. Причината не е в парите, а в офертите, които съм имал. Ако трябва да съм конкретен ще кажа, че съм имал три оферти. В това число се включва и тази от Алавес. Имах други две предложения, но не знам, защо се появяват такива слухове. Изкарват ме алчен за пари, а не е така“, обясни Владимир Гаджев.

Той коментира и очакванията си относно националния отбор, където е твърд титуляр до този момент в плановете на Ивайло Петев.

"Ситуацията е доста сложна около мен. Поддържам контакт с националния селекционер, който ще направи своя избор. Аз не мога да имам каквито и да е
претенции, защото на този етап съм без клуб. Надявам се нещата с Алавес да се случат колкото се може по-бързо, защото ситуацията е малко сложна. Ако тренирам и навляза в някаква форма Петев ще си прецени, ако не ще стискам палци на отбора“, завърши националът Гаджев.

Още от изказването на Гаджев може да прочетете ТУК!