Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обясни защо е оставил звездата си Димитър Бербатов на резервната скамейка в последните мачове срещу Арсенал и Олимпик Марсилия. Специалистът даде да се разбере, че българинът, като всеки друг футболист иска да е на терена, но не винаги това е възможно.

Наставникът обаче си остави и вратичка, като заяви, че има вероятност Бербатов да играе срещу Болтън тази вечер. Двубоят е на „Олд Трафорд” от 17.00 часа българско време.

„Трудно е да се каже на Димитър Бербатов, че няма да играе. Футболистите никога не разбират, когато биват оставени на пейката. Няма значение какво ще им кажеш. Всички те искат да играят. Аз бях същият. Винаги исках да съм на терена и всеки един футболист иска същото”, сподели Сър Алекс Фъргюсън.

„Най-важното нещо е, че той е признат от нас и ще получи мачовете си. Той дори може да играе срещу Болтън, зависи какво ще предприема”, уточни специалистът.

„За ФА Къп срещу Арсенал миналата събота играхме с Рууни, който се връщаше по-дълбоко и с Ернандес отпред, тъй като бяхме принудени заради ситуацията с контузените. И това проработи добре. Направихме същото и срещу Марсилия, защото тяхната сила бяха тримата полузащитници. Но Болтън е съвсем различен тим и може да променя нещата още веднъж”, добави Фъргюсън пред DailyExpress.

Въпреки че има 20 гола на сметката си, българинът бе оставен резерва в последния мач на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига срещу Олимпик Марсилия. По време на двубоя Сър Алекс Фъргюсън дори бе уловен от камерите, че сочи към Димитър Бербатов и да се смее.

„Болтън винаги може да ти предложи твърд мач. Те имат шанс за място в Европа, а и стигнаха до полуфинал за ФА Къп, така че те ще дойдат с голяма степен увереност в силите си”, завърши Фъргюсън.