Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призна, че той е виновен за новата криза в играта на Димитър Бербатов. Шотландският спец обаче изрази надежда, че подновяването на партньорството с Уейн Рууни ще вдигне българина.

Бербатов няма гол вече в девети мач, след като направи хеттрик срещу Ливърпул. Сър Алекс дори извади от групата българина за последния мач във Висшата лига, срещу Уигън.

След седем гола в шест мача, Бербатов изпадна в голова суша, но Фъргюсън призна, че носи вина за това. Мениджърът заяви, че смята да обърне ситуацията.

В началото на кампанията, българинът вкара пет гола, но до него бе Уейн Рууни. Откакто английският нападател получи почивка обаче, Берба не успява да намери противниковата мрежата.

„Ако трябва да сме честни, що се отнася до ситуацията на Димитър, трябва да призная, че нося вина. Доста въртяхме нападателите в последно време”, коментира сър Алекс.

„Имаме доста опции в лицето на младите нападатели. Те играха доста досега. Сега обаче, Уейн се завръща към най-добрата си форма, а Димитър е свикнал да играе с него. Трябва да потърсим последователност в представянето на нападателите ни”, продължи шотландският спец.

„Не мисля, че Бербатов ще трябва да започне да гради всичко от начало. Все пак е доста трудно да играеш на ниво всяка седмица. Висшата лига е много конкурентна. Трудно е за нападателите”, добави мениджърът на Манчестър Юнайтед.