Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън определи Димитър Бербатов като своя трансферна цел №1. Това стана само два дни, след като шотландският специалист обяви, че през зимата неговият клуб няма да привлича нови футболисти.

Към днешния ден обаче, Фърги е решен да пребори конкуренцията на Челси, Реал Мадрид и Манчестър Сити и да се сдобие с услугите на българския голмайстор.

Сър Алекс уточни, че въпреки огромното си желание да има Бербо в състава, няма да стига до абсурдни трансферни цифри.

Снощи българският национал вкара поредните си две попадения, но Тотнъм завърши наравно 2:2 срещу Рединг за ФА Къп, заради грешки в защитата на „шпорите”. Така намеренията на Бербатов да търси изход от „Уайт Харт Лейн” продължават да се затвърждават.

Реал Мадрид и Челси със сигурност също ще опитат късмета си с българския топ стрелец, както и Манчестър Сити. И трите клуба разполагат с почти неограничени финанси, което може да се окаже от решаващо значение.

Смята се обаче, че самият Бербатов иска да играе в Манчестър Юнайтед, така че, ако Фъргюсън наистина предложи добра оферта, българинът ще бъде готов да изчака до лятото, за да премине на „Олд Трафърд”.