Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън не прие примирието, предложено му от наставника на градския съперник Сити Свен-Йоран Ериксон и вместо това намери начин да вбеси шведа.

Фъргюсън обяви, че така наречените „големи покупки” на Ериксон са му почти непознати. Шотландецът коментира: „Знам само Бианки и (Мартин) Петров – те са известни. За тях сме чували, но не и за останалите.” В Сити има още шестима играчи, за които Свен пръсна милиони, сред които и другият българин в състава – Валери Божинов.

Треньорът на Юнайтед побърза да подхвърли, че докато утрешният мач на Сити срещу „червените дяволи” е като финал за по-малкия клуб, то неговите момчета имат по-сериозна цел. „За тях това е най-големият мач през сезона, докато ние имаме доста повече предизвикателства.”

Фъргюсън обвини опонента, че ще използва и много нарушения, за да прекъсне устрема на Юнайтед, което предизвика гнева на Ериксон.

„Няма да инструктирам футболистите си да излязат и да ги ритат. Това не е нашата тактика, обещавам ви. Ще се концентрираме върху това да играем футбол, тъй като в това е силата ни,” заяви шведският специалист и завърши:”Купил съм играчи, които са известни не с това, че ритат съперника си, а с това, че имат класа.”