Английският национален защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд заяви, че българският нападател на тима Димитър Бербатов е идеалният вариант за Франсис Форд Копола, ако известният режисьор реши да прави четвърта част на "Кръстника".

Фърдинанд, който даде интервю за новото издание на списание "GQ", бе попитан за това кой според него би бил идеалният вариант да изиграе главната роля в евентуално продължение на легендарния филм.

Фърдинанд заяви: "Ако трябваше да направя "Кръстника IV", аз щях да използвам Димитър Бербатов като мафиотски бос".

Българският голмайстор, който води в листата на топ стрелците в английския елит, винаги е казвал, че обича да гледа трилогията на Франсис Форд Копола. Капитанът на Англия обаче смята, че Берба може да се конкурира на екрана със звезди като Ал Пачино и Робърт Де Ниро.

Бранителят на "червените дяволи" допълни: "Той изглежда едно към едно като Анди Гарсия, а през половината време дори смята, че участва в поредицата 'Кръстника'".

Фърдинанд, който има доста активности извън футбола, правейки интернет списание, пишейки редовно в "туитър" и продуцирайки филми, сподели и какво според него може да направи "Кръстника IV" бокс офис хит: "Разбира се, най-важното нещо е да имаш добър сценарий. След това ти трябва човек, който да изглежда като гангстер, тоест Берба".